Nominaties “Speelgoed van het jaar 2014”

verkiezing-speelgoed-van-het-jaarMet de feestdagen in aankomst zijn ook de nominaties voor “Speelgoed van het Jaar” weer bekend gemaakt. Een geweldige manier om interessante titels in deze periode onder de aandacht te brengen. Ook dit jaar zitten bij de nominaties weer een aantal erg leuke (bord)spellen we zetten er een aantal op een rijtje die ook bij onze winkels te vinden zijn:

Categorie 12+

batavia_inhoudBatavia: Het spel is ontwikkeld door de Batavia werf en Endemol. Iedere speler is schipper van een VOC schip. Je trotseert de woeste wateren van de Indische Oceaan en probeert zo snel mogelijk goederen te verzamelen om je eigen Batavia te bouwen. Dat is nog niet eenvoudig want andere spelers en de piraat liggen altijd op de loer om je schip aan te vallen en je goederen te plunderen.

Strategie en onderlinge strijd spelen een grote rol bij Batavia. Het unieke is dat iedereen tijdens elke worp, acties en handelingen uitvoert met zijn schip. Dit zorgt er voor dat spelers altijd in beweging zijn en het een dynamisch spel wordt. Wie als eerste de Batavia bouwt en aanmeert in de stad Batavia wint. Een ander leuk detail: Bij aankoop van het spel ontvangt u een waardebon voor het tweede kaartje gratis voor de bataviawerf.

legenden-van-andorLegendes van Andor:
Spannend coöperatief bordspel voor het hele gezin. Dit uitdagende avonturenspel won in 2014 ook al de Expert Nederlandse Spellenprijs. De jury prees naast het fantastische artwork vooral de unieke opbouw van de spelregels, die de spelers tijdens het spelen stap voor stap krijgen uitgelegd.

De spelers zijn helden die het fantasieland Andor moeten verdedigen tegen allerlei monsters, zoals trollen en draken. Ze kruipen in de huid van een tovenaar, dwerg, krijger of boogschutter, die ieder unieke eigenschappen hebben. De helden verzamelen goud, edelstenen en allerlei voorwerpen, die hun kracht en wilskracht verbeteren. Zo kunnen ze hun tegenstanders beter aan. Onvoorziene gebeurtenissen maken het de spelers echter voortdurend lastig. Alleen door goed overleg en gezamenlijke gevechten kunnen de helden overleven!

Het spel bevat 5 verschillende, uitdagende legenden, waaronder een introductiespel. Met behulp van een speciale bijlage en legendekaarten kunnen de spelers direct beginnen met spelen!

flash_point_1Flash Point: Ook Flashpoint is een coöperatief bordspel. Hierin moeten de spelers ten minste 7 slachtoffers uit een brandend huis proberen te redden. Het ingenieuze dobbelmechanisme zorgt ervoor dat elk spel volledig anders verloopt.

De spelers kiezen in overleg wie welk bemanningslid aanstuurt en waar ze het huis binnengaan. Ook de startplaats van de 2 voertuigen bepalen de spelers zelf. Om beurten besteden ze 4 actiepunten om te bewegen, te blussen of speciale acties uit te voeren. Alles met als doel om zoveel mogelijk slachtoffers naar de ambulance te dragen. Maar aan het einde van elke beurt breidt het vuur zich uit. Daarbij kan er van alles gebeuren: vonkoverslagen, ontvlammingen, rookontwikkeling en zelfs explosies waardoor het huis zou kunnen instorten. Redden de spelers ten minste 7 slachtoffers voordat het huis in elkaar zakt, dan winnen de spelers gezamenlijk!

Flash Point is een enorm spannend spel voor het hele gezin. Door het samenwerkingsaspect en de interactie garanderen we vele gezellige uren speelplezier!

Categorie 10 & 11 jaar

qwirkleQwirkle: Abstract familiespel voor het hele gezin. Leg tegels met verschillende symbolen of kleuren aan elkaar en scoor punten. Maak je een serie af of beëindig je het spel, dan krijg je bonuspunten. Wie scoort de meeste punten? Qwirkle bevat geen speelbord, maar kan op elk oppervlak worden gespeeld. Dit toegankelijke spel heeft vanaf 2007 meer dan 15 spellenprijzen gewonnen!

laser-maze-boxLaser Maze: Laser Maze is een puzzelspel in de traditie van Thinkfun. Het opdrachtenboekje laat je rustig aan de puzzel wennen. Je begint met relatief eenvoudige opdrachten om naar steeds ingewikkelder puzzels toe te werken.

In Laser Maze is het de opdracht om de laser op een bepaalde plaats te laten schijnen. Via spiegels probeer je om obstakels heen te komen en de laser daar te krijgen waar je hem hebben wilt. Bij de moeilijkere opdrachten staan er meer obstakels op het veld en moet je slim zijn om binnen het veld de laser de juiste richting op te krijgen. Uitdagende opdrachten oplopend in moeilijkheid. En zeg nou zelf, spelen met lasers is toch gewoon stoer!

Categorie 8 & 9 jaar

CamelCupCamel (C)up: De stapelgekke kamelenrace! Vijf kamelen rennen over een zandparcours en proberen etappes of zelfs de hele race te winnen. Maar kamelen blijken vindingrijke dieren. Komen ze een soortgenoot tegen, dan springen ze er gewoon bovenop, zodat ze meegedragen worden!

De race bestaat uit verschillende etappes. Je kunt zowel op de winnaar van een etappe gokken als op de winnaar en de verliezer van de complete race. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met behulp van een woestijntegel de race te manipuleren. Na elke etappe en de race zelf ontvang je geld als je goed gekokt hebt. Maar heb je op de verkeerde kameel ingezet, dan moet je betalen. Verdien jij uiteindelijk het meeste geld?

Camel Up is een luchtig en grappig spel en niet alleen leuk voor deze leeftijdscategorie!!!

Categorie 6 & 7 jaar

baobabBaobab: Tactisch behendigheidsspel voor families met kinderen. Leg zoveel mogelijk kaarten op de boom zonder dat deze eraf vallen. Ben je aan de beurt, dan trek je 3 kaarten en speel je er zoveel je wilt. Voor elke kaart gelden echter speciale spelregels. Zo moet je een vogel als een frisbee op de boom gooien. Een luipaard laat je bovenop de boom vallen. Een slang moet je tussen 2 kaarten inschuiven en een aap moet je zo leggen dat er 1 hoek naar buiten steekt. Bloesem, takken en bijen mogen overal gelegd worden. Maar liggen er bijen op de boom, dan mag je daar alleen takken of bloesem opleggen. Zo blokkeren ze de boom voor andere dieren.

Vallen er in jouw beurt kaarten van de boom, dan zijn dat jouw strafpunten. Heb jij aan het einde van het spel de minste strafpunten? Baobab is een vrolijk spel, waarvan de spelregels eenvoudig aangepast kunnen worden naar de leeftijd van meespelende kinderen.

De TorenDe Betoverde Toren: Grappig, tactisch geheugenspel voor kinderen. De tovenaar heeft de prinses in de toren opgesloten jullie proberen haar te bevrijden. Een van de spelers is de tovenaar, de anderen spelen gezamenlijk met Robin. Ga allemaal zo snel mogelijk op zoek naar de door de tovenaar verstopte sleutel. De tovenaar heeft een achterstand omdat hij weet waar de sleutel ligt. Omdat de pionnen magnetisch zijn, klikt de sleutel eraan zodra een pion erboven staat. Heb je de sleutel gevonden, dan probeer je daarna de toren te openen in één van de 6 sleutelgaten. Vind je de goede, dan springt de prinses met een mooie boog uit de toren. Zo niet, dan beginnen jullie opnieuw, maar weten jullie wel welk sleutelgat het niet is!

De betoverde toren is zeer eenvoudig, maar de verschillende geheugen- en behendigheidselementen zorgen toch voor uitdaging!

Geplaatst in Uncategorized