Nieuws

Nominaties “Speelgoed van het jaar 2014”

verkiezing-speelgoed-van-het-jaarMet de feestdagen in aankomst zijn ook de nominaties voor “Speelgoed van het Jaar” weer bekend gemaakt. Een geweldige manier om interessante titels in deze periode onder de aandacht te brengen. Ook dit jaar zitten bij de nominaties weer een aantal erg leuke (bord)spellen we zetten er een aantal op een rijtje die ook bij onze winkels te vinden zijn: Lees verder

Geplaatst in Uncategorized


Djeco

djecotorenNieuw in ons assortiment is het Franse speelgoedmerk Djeco! Niet alleen stapeltorens, trekbeestjes voor de kleintjes en puzzels met aparte vormen gaan als warme broodjes over de toonbank, maar ook leuke en grappige spelletjes of het uitgebreide knutselassortiment vindt inmiddels gretig aftrek. Lees verder

Geplaatst in Kinderspelen, Uncategorized


Kinetic Sand

Kinetic Sand is enorm populair tegenwoordig, een product dat bestaat uit 98% zand en 2% andere ‘geheime’ materialen. Je kunt ermee kleien, maar het heeft veel voordelen ten opzichte van klei, maar wat kun je er eigenlijk mee?

Kinetic Sand is een product dat bijna helemaal uit zand bestaat, maar door de toevoeging van een aantal materialen ontstaat er Kinetic Sand. Dit plakt als het ware aan elkaar, waardoor het mogelijk is allerlei vormen te maken. Dit kan met zowel de hand, maar ook met bijvoorbeeld vormpjes of een mes. Het mooie aan Kinetic zand is dat het echt alleen maar aan ‘zichzelf’ plakt, dus nooit meer stukjes klei van de tafel af peuteren. Lees verder

Geplaatst in Kinderspelen, Uncategorized


Flash Point

Coöperatief spel voor de hele familie
De spelers moeten een gezin uit de vlammen van een brandend huis redden. Alles zit in het spel. Ambulances, brandweerauto’s, brandblussers, noem maar op. Ieder lid van het team heeft zijn eigen speciale mogelijkheden. Daarom moeten de spelers goed met elkaar overleggen en deze eigenschappen ten volle benutten. Omdat iedereen aan dezelfde kant staat, winnen of verliezen de spelers altijd met z’n allen.

Geplaatst in Cooperatief, Familiespellen


Magic The Gathering Return to Ravnica

Boosters, Fatpacks, Intropacks, Eventdecks, Sealed Decks van de prerelease, Losse kaarten.

Return to Ravnica bevat vele multicolored kaarten. En is een erg sterke set. De zogenaamde shocklandjes zijn terug. In de eerste set van de twee zitten 5 guilds. Azorius, Selesnya, Golgari, Izzet en Rakdos. De andere vijf guilds komen dus in de 2e set van dit block.

Geplaatst in Denksport, Kaartspellen, Twee Persoons


Dominion: De donkere middeleeuwen

In Dominion: De Donkere Middeleeuwen is de tijd van luxe voorbij. Het spel speelt zich niet meer af in het kasteel, maar in een ruïne. Het heeft echter ook voordelen! Er is veel zon en overal kan afval gedumpt worden. Het is belangrijk om te bedelen voor geld en spullen. Dit is lastig, aangezien niemand geld heeft. Je krijgt in het spel ook te maken met tegenslagen, zoals plagen en barbaren. Het is jouw doel om er als sterkste uit te komen!
Deze uitbreiding op Dominion is alweer de zevende. Hij geeft het spel een totaal andere beleving met 500 nieuwe kaarten zoals 35 Koninkrijk kaarten en pest kaarten die je aan andere spelers kunt geven.
Dominion: De Donkere Middeleeuwen is uitsluitend in combinatie met Dominion of Dominion Intrige te spelen

Geplaatst in Familiespellen, Kaartspellen, Twee Persoons


De Kolonisten van Catan

De nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook het artwork is volledig aangepast. Zo kun je je nog meer inleven in de wereld van Catan!

In 2000 werd dit populaire handelsspel tot Speelgoed van het Jaar verkozen. Het spel is voor iedereen leuk vanwege de interactie, het vleugje geluk en de tactische mogelijkheden.
Je begint met 2 dorpen op een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Als je aan de beurt bent, gooi je met 2 dobbelstenen om te bepalen wie er grondstoffen krijgen. Dat is afhankelijk van de positie van je dorpen. Daarna mag je handelen met de bank of met je medespelers. Je krijgt namelijk niet alle soorten grondstoffen binnen. En die heb je wel nodig om nieuwe dorpen, straten en steden te bouwen. Je kunt ook ontwikkelingskaarten kopen om speciale acties te kunnen doen. Verder loopt er een struikrover rond die sommige landschappen leegrooft.
Dorpen en steden leveren niet alleen grondstoffen op, maar zijn ook punten waard. Ook ontwikkelingskaarten, de langste aaneengesloten route en de grootste riddermacht brengen punten binnen. Wie als eerste 10 punten heeft, wint het spel direct!

Geplaatst in Familiespellen, Kinderspelen


Magic The Gathering 2013 Core Set

De Basis set van 2012 voor Magic the Gathering.

Intropacks, Boosters, Fatpacks en Deckbuilders toolkit.

Geplaatst in Denksport, Familiespellen, Kaartspellen, Reisspellen, Twee Persoons


Hive

Geplaatst in Uncategorized

9+

10-30 min
Aantal spelers
2 spelers


Saboteur

Geplaatst in Uncategorized

8+

circa 30 min
Aantal spelers
3-10